Apr 13

ΣκέψηΜέσα στην πίκρα μου που δεν μπορώ να πάω εκεί που ήθελα για δουλειά, κάθομαι και διαβάζω πως μερικά άτομα από το μηδέν, αποκτούν πραγματικά απίστευτες περιουσίες χωρίς να κάνουν τίποτα!

Τελευταία είδηση που μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ήταν για έναν τυπά που είχε πάρει από το 94 την διεύθυνση www.pizza.com.Την είχε για να πάνε πιτσαρίες τσι αμερικής και να βάζουν διαφημίσεις. Ε, τα 20 δολάρια τον χρόνο τα έβγαζε και με το παραπάνω, αλλά τα πολλά λεφτά του ήρθαν όταν αποφάσισε να την πουλήσει.

 

Την βάζει στο Ebay με αρχική τιμή 100 δολάρια, και μέσα σε 4 μέρες έφτασε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων!!! Τελικά η δημοπρασία έκλεισε στα 2.3 εκατομμύρια δολάρια… !!! (απο ότι είδα την αγόρασε η Ντόμινος πίτσα). Και να ήταν το μόνο? Μοναχός απο τον ναό του Βούδα πούλησε προ μηνών ένα κλαδί απο το ιερό δέντρο που απο κάτω φημολογείται οτι στοχαζότανε ο Βούδας (ενίοτε και ο κούδας) έναντι του ποσού τον 1,5 εκατομμυρίου $ !!!

Α, ο πωλητής της πίτσας.κομ , πήρε λέει την ιδέα του όταν διάβασε οτι το vodka.com πουλήθηκε πριν σχεδόν έναν χρόνο έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώπουλων. Καλά, εδώ μιλάμε για μεγάλες εταιρίες που πέφτουν με τα μούτρα σε κάτι τέτοια, γιατί μετά θα γίνουν ο ορισμός της βότκας/πίτσας στο νέτ. Εμ το άλλο όμως που το πάτε? Βρήκε μια 12χρονη ένα κορν φλέικ (νιφάδα καλαμποκιού ντε) που είχε το σχήμα μιας πολιτείας των ΗΠΑ. Ναι, ένα παιδάκι βρήκε ένα κορν φλέικ που έμοιαζε με ένα γεωγραφικό διαμέρισμα των ΗΠΑ. Μέχρι εδώ τίποτα το τραβηγμένο… Το οτι το κωλόπαιδο το έβγαλε το κορν φλέικ στο Ebay και κάποιοι βαρεμένοι το κάναν Bid μέχρι σχεδόν το 1.5 εκατομμύριο $ που το πάτε? Είναι για να τρελαίνεσαι! Μισό δίς δραχμές για να πάρεις ένα στουμπηγμένο καλαμπόκι που μοιάζει με τον νομό που μένεις! ΗΜΑΡΤΟΝ!

Και να ταν μόνο αυτά… Έχω διαβάσει για τρελές ιστορίες που κάποιοι θησαυρήσαν απο το Ebay. Μια πούλαγε κάτι τηγανητές πατάτες που είχε αφήσει στο πιάτο του ο μπέκαμ, ένας ένα στριγκάκι που είχε φορέσει η μπελούτσι σε μια ταινία, ότι βάλει ο νους σας πουλιέται πανάκριβα.

Βέβαια υπάρχουν και οι ιστορίες που είναι να λες μπράβο, όπως αυτή του 1μιλιον πιξελ. 20χρονος που δεν είχε λεφτά να σπουδάσει, έψαχνε απεγνωσμένα τρόπο να βγάλει μερικά και να πάει πανεπιστήμιο. Του καρφώνεται η ιδέα να φτιάξει μια ιστοσελίδα που στην ουσία ήταν ένα μιλιμετρέ χαρτί. Κάθε τετραγωνάκι το πούλαγε 1 δολάριο. Σε αυτό μπορούσες να βάλεις ότι εσύ ήθελες, απο ένα κείμενο , μέχρι μια εικονίτσα. Απο φίλους και γνωστούς , μάζεψε μερικά δολαριάκια, έκανε και την βόλτα του στην πιάτσα, και εταιρίες που το είδαν ενδιαφέρον, αγόρασαν 50-100 κουτάκια η κάθε μια για να βάζουν το λογότυπό τους. Ε, μην τα πολυλογούμε, μετά απο μερικούς μήνες ο πιτσιρίκος μάζεψε 800.000 $ !!! Μια χαρά, και στο ΜΙΤ του φτάνουν να σπουδάσει, και του μένουν και ρέστα για πασατέμπο!

Υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία ανθρώπων που βγάλαν πολλά λεφτά, χωρίς πρακτικά να κάνουν τίποτα. Ή σχεδόν τίποτα! Σας παραθέτω το Post των Stella Awards που τα γράφω αναλυτικά.

Πάντως για να λέμε και την αλήθεια, αυτές είναι τραβηγμένες περιπτώσεις. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα κατάφερνε κανείς στην Ελλάδα να βγάλει λεφτά με κανέναν από τους 3 παραπάνω τρόπους. Εδώ το μόνο που μας νοιάζει είναι να βάλουμε κανα μέσο να μας βολέψει στον δημόσιο. Σταθερότητα, και πάλι σταθερότητα. Όχι οτι τους κατακρίνω όσους σκέφτονται έτσι. Όσο ήμουν έξω απο τον χορό, πολλά τραγούδια έλεγα και γω. Τώρα που ψάχνω σαν τον επαίτη για δουλειά, μια χαρά μου φαίνεται το δημόσιο!!!! Μεγάλη κουβέντα αυτή όμως, και θα την ανοίξω άλλη φορά. Πάω τώρα να σκεφτώ τίποτα πετυχημένο για να γίνω Ωνάσης το άμεσο μέλλον!

One Response

  1. Anonymous Says:

    Αυτοί οι τύποι δεν σκέφτηκαν να ψάξουν να το “μέσο” γαι να βολευτούν στην σταθερότητα του δημοσιου, αλλά έβγαλαν πολλά περισσότερα χρήματα πουλώντας μια ιδέα που δεν την είχαν σκεφτεί κάποιοι προηγούμενοι.
    Πάρε για παράδειγμα το pizza.com το ’94 που το κατοχύρωσε στο όνομά του, καμμιά εταιρεία πίτσας δεν σκέφτηκε και δεν είχε την προνοητικότηα ότι το διαδίκτυο θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη εμπορική αγορά ώστε να το κατοχυρώσει το διαδικτυκό όνομα στο όνομά της από τότε!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-