Feb 25

Η Τζόρτζια Μπράουν από το Άλντερσοτ του Χάμπσαϊρ, κατέπληξε τους ειδικούς με το τεστ ευφυΐας της, σημειώνοντας 152 βαθμούς, ένα σκορ που την τοποθέτησε στο μόλις 2% του πληθυσμού της ηλικίας της.

 

Η ψυχολόγος Τζόαν Φρίμαν, που εξέτασε την Τζόρτζια, δήλωσε πως η μικρή θα μπορούσε να έχει σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογία στο τεστ, αλλά μετά από 45 λεπτά εξέτασης, η μικρή κουράστηκε και αποκοιμήθηκε.

 

 

Η μητέρα της Τζόρτζιας δήλωσε: «Είναι φανταστικό. Είμαστε πολύ περήφανοι ως οικογένεια.» Είχε παρατηρήσει πως η κόρη της μάθαινε εξαιρετικά γρήγορα. Άρχισε να μπουσουλάει όταν ήταν μόλις 5 μηνών, περπάτησε 9 μηνών και σε ηλικία 18 μηνών μπορούσε να κάνει ολόκληρο διάλογο. Η οικογένειά της αποφάσισε να καλέσει τη Δρ. Φρίμαν, προκειμένου να ελέγξει το IQ της Τζόρτζια, σε σχέση με αυτό των υπόλοιπων παιδιών της ηλικίας της.

Η Δρ. Φρίμαν είπε πως χρησιμοποίησε το τεστ Stanford-Binet Intelligence Scale και πραγματικά εντυπωσιάστηκε με τα αποτελέσματα. «Είναι μόνο δύο ετών και θεωρητικά είναι ακόμα νήπιο αλλά μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που ούτε ένα 6χρονο παιδάκι δεν μπορεί. Το τεστ περιλαμβάνει ερωτήσεις του τύπου «Εάν ο αδερφός σου είναι αγόρι, η αδερφή είναι …; Εάν παρατηρήσεις ένα παιδάκι 2 ετών θα δεις ότι δεν μπορεί να κρατήσει καν ούτε ένα μολύβι, δεν αναγνωρίζει τα χρώματα και δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε αυτή την εύκολη ερώτηση. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η αντιγραφή ενός κύκλου. Τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της δεν μπορούν να το κάνουν, αλλά αυτή ζωγράφισε έναν τέλειο κύκλο. Πρόκειται για μία ξεχωριστή περίπτωση. Σημείωσε 152 βαθμούς στο τεστ ευφυΐας αλλά πιστεύω πως μπορούσε να τα είχε πάει και καλύτερα αν δεν είχε κουραστεί τόσο πολύ και δεν την έπαιρνε ο ύπνος. Και μόνο το γεγονός ότι κατάφερε σε αυτή την ηλικία να συγκεντρωθεί για 45 ολόκληρα λεπτά, είναι κάτι μοναδικό.»

Η MENSA ανακοίνωσε με την σειρά της πως η Τζόρτζια είναι το νεαρότερο μέλος της αυτή τη στιγμή και το νεαρότερο θηλυκό της μέλος στα χρονικά.Να σημειωθεί μόνο, οτι το νεαρότερο μέλος στα χρονικά της MENSA είναι αγόρι (εετσι) και συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα μέλη της τη δεκαετία του ’90. Όχι τίποτα άλλο δλδ, απλά για να μην μας κουνιούνται οι γυναίκες!

 

 

Κλεμμένο (σχεδόν) αυτούσιο απο pathfinder.gr

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-